Anneloes de Fouw is werkzaam bij Bricks Advocaten Huurrecht & Vastgoedrecht

mr. Anneloes de Fouw (advocaat)

Is sinds 2000 als vastgoed advocaat werkzaam, laatstelijk bij Boekel de Nerée N.V. en Höcker Advocaten. Haar specialisaties zijn huurrecht bedrijfsruimte, koop/verkoop van onroerend goed en algemeen verbintenissenrecht. Het accent van haar praktijk ligt op het adviseren aan en procederen voor winkelketens, (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars en makelaars.
 
Anneloes heeft in 2007 de specialisatie opleiding van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) cum laude afgerond. Zij publiceert regelmatig over de hiervoor genoemde onderwerpen, onder andere in het tijdschrift Shopping Centre News en in het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte, waarvan zij als secretaris deel uitmaakt van de redactie. Van het in 2018 uitgegeven Handboek Huurrecht Bedrijfsruimte (N. Amiel e.a. (red.), Handboek Huurrecht Bedrijfsruimte, Deventer: Den Hollander 2018) is Anneloes co-auteur en co-redacteur. Voorts is Anneloes bestuurslid van het SSM Retail Platform.
 
Daarnaast doceert Anneloes regelmatig over huurrecht bedrijfsruimte onder andere aan de Universiteit van Amsterdam en aan het Eggens Instituut.

 
In april 2019 is Anneloes genomineerd als Magna Charta Lawyer of the Year in de categorie Huurrecht.
 
Anneloes de Fouw heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofd- (en sub) rechtsgebied geregistreerd:
huurrecht bedrijfsruimte.
 
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.
 

Ga naar de LinkedIn pagina van BricksAdvocatenGa naar de facebook-pagina van Bricks Advocaten